Hitta på nåt!

När man tvingas tillbringa mer tid än vanligt i hemmet så kan tillvaron ibland kännas en smula tråkig och instängd. Då är det tur att vi har böcker!
Böcker kan öppna upp nya världar, väcka din fantasi och inspirera till roliga aktiviteter för stora och små.

Här kommer några av våra absolut härligaste boktips för dig som tillsammans med nån i din närhet vill hitta på nåt!

    Roliga historier – oslagbar underhållning som funkar extra bra när barnen själva får läsa för familjen. (OBS här finns även en hemlig föräldraförbjuden avdelning längst bak som passar bäst att läsa i smyg!)
I väntan på julen
 – fyra berättelser med skyhög julkänsla perfekta att läsa en i veckan hela vägen fram till julafton. Lyxigt guldglittrigt omslag.

  Lättlästa deckargåtor  – läs och lös tillsammans. Passar perfekt för de lite yngre som just kommit igång med läsningen. Härlig blandning av klurigheter inklusive knasiga bildgåtor.
Deckargåtor – klassiska gåtor för de något äldre. Även vuxna som får höra gåtorna får riktigt mycket huvudbry!

  Serieboken  – Serier om allt mellan himmel och jord. Specialavsnitt för blivande tecknare om hur du kan skapa din alldeles egna serie.
Petter och hans 4 getter – klassikern nu i form av pyssel- och målarbok! Späckad med målarbilder, labyrinter, finn-fem-fel och allt annat den kreativa familjen kan önska sig!

    Prick och Fläck degar – bilderbok och kokbok i ett! Häng med favoriterna från Barnkanalen och testa sen att laga deras egna bröd och kakor tillsammans.
Hjältar och monster på himlavalvet – läs de klassiska grekiska gudasagorna tillsammans och ta sen en promenad ut för att se på stjärnhimlen. Är det dåligt väder kan man stanna hemma och kika på stjärnorna via en app som visar stjärnhimlen och konstellationerna som är uppkallade efter gudarna i boken.