Sexualitet, samtycke, relationer … och skönlitteratur!

Från det första pirret till hur man ska våga säga ja, ja, ja! Här kommer en het antologi fylld med skönlitterära skildringar av kärlek, förälskelse, sex och relationer. En bok för alla tonåringar som funderar och tänker på detta spännande ämne, mest hela tiden.

Höra pulsen slå är en samling med 13 noveller om kärlek, sex och relationer. Berättelser om allt från den första elektriska blicken till världens största explosion. Lite om de där gångerna då det blir svårt och om hur man ska säga nej. Men allra mest om när det enda man vill göra är att ropa ja, ja ja!

Sexualitet, samtycke och relationer i skolan

Från och med hösten 2022 är läroplanen uppdaterad med det nya ämnesområdet sexualitet, samtycke och relationer. Ett sätt att arbeta med det är att utgå från skönlitteratur och då passar Höra pulsen slå extra bra. Eftersom det är en samling med noveller hinner man med läsningen och urvalet är gjort med inkludering och bredd i åtanke. Bokens huvudfokus är det som Skolverket kallar för frisk-perspektiv även om det också finns utrymme för kritiskt tänkande och samtal om risk-perspektivet.

Att jobba ämnesövergripande – tips från Kalle Norwald

 

               

 

Kalle Norwald är för många känd som en av experterna i SVTs populära program Gift vid första ögonkastet. Till vardags är han auktoriserad socionom, legitimerad psykoterapeut och auktoriserad som specialist i sexologisk rådgivning. Och så har han skrivit en bok för dig som vill undervisa om sexualitet, samtycke och relationer!

I samarbete med Gothia kompetens bjuder vi på gratisläsning av ett kapitel ur boken – klicka här för att hämta PDF om ämnet historia.

Vi tror på ett öppet och inkluderande samtal med unga om de viktiga frågor som ryms inom området sexualitet, samtycke och relationer. Vi tror också på skönlitteraturen och dess förmåga att väcka tankar som en väg in i dessa samtal.