En bok för allas 40-årsjubileum

Fler evenemang tillkommer och parallellt med detta bedriver vi flera olika läsfrämjande projekt du kan läsa om här.

 

Skrivet om jubileet

 

Kalendarium under jubileumsåret

18 februari – Bokpresentation på barnboksutbildning för bokhandeln under Bokens dag på Nalen, Stockholm.

22 februari – Föreläsning på Junibacken i Stockholm om högläsning tillsammans med vårt samarbetsprojekt Läsa för integration.

1 mars – Första boksläppet för året: 3 bilderböcker och 3 mellanåldersböcker!

17-19 mars – ABF Västerbotten deltar i egenskap av bokombud för En bok för alla på Umeå Littfest – titta gärna förbi och hitta bra böcker!

15-16 april – Deltar i Stockholms litteraturmässa – besök oss gärna här på Kulturhuset i Stockholm – fri entré!
På fredagen 15 april under invigningen en Litteraturmässan delar En bok för allas vänförening ut sitt årliga Läsfrämjarpris. Missa inte det klockan 18.45-19.00!

21 april – Vi anordnar ett seminarium om litteraturkanon i ABF-huset kl 18.00 (biljetter kostar 60:- och kan köpas i förväg för att vara säker på att få plats), Stockholm.

Deltagare: Ebba Witt Brattström, Stefan Jonsson, Kristin Hallberg och Qaisar Mahmood. Moderator Adam Svanell.

1 maj – Årets andra boksläpp: 2 bilderböcker och 2 mellanåldersböcker!

1 september – Årets tredje boksläpp! Tre bilderböcker, tre mellanåldersböcker och två tonårsböcker.

22-25 september – Deltar i Bokmässan i Göteborg – besök oss i monter B09:02

Arrangerar seminariet Läsfrämjande i praktiken med Marlene Eskander från Läsa för integration, Lisa Gunnarsson från Letterbox Club och Stefan Löfgren från Det är väl ingen konst att läsa.

Högläsning med improvisationsteater lockar nyanlända flyktingar in i böckernas värld, bokpaket direkt hem i brevlådan får barn i utsatta situationer att öka sin läsförmåga och släpvagnar med böcker lockar barn till bygdegårdar för att träffa författare och prata böcker. Låt er inspireras och få praktiska idéer av lyckade projekt som lockar barn till läsning!

31 okt – 1 nov – Deltar i Skolforum på Älvsjömässan i Stockholm.

1 november – Årets fjärde och sista boksläpp!

Pressmeddelanden

Stockholm 2016-09-01
Som PDF

En bok för alla firar 40-årsjubileum på Bokmässan!

 

Plötsligt är läsfrämjande på allas läppar. Regering, förlag och bokhandel är bara några av alla som satsar på läsfrämjande för att få barn och unga att läsa mer. Detta är mycket glädjande men vissa ställer sig frågan: Hur jobbar man egentligen med läsfrämjande i praktiken? För att bringa klarhet i frågan arrangerar En bok för alla seminariet ”Läsfrämjande i praktiken” på Bokmässan (fredag, kl 14.30 – 14.50). Vi har bjudit in tre av de läsfrämjande projekten vi samarbetar med: Marlene Ablahad Eskander från Läsa för integration, Lisa Gunnarsson från Letterbox Club och Stefan Löfgren från Det är väl ingen konst att läsa kommer diskutera och dela med sig av sina bästa praktiska råd kring läsfrämjande!

En bok för alla har under hela året firat 40-årsjubileum och Bokmässan är inget undantag för firandet. Vår monter (B09:02) kommer prydas av vår jubileumsaffisch, ett myller av titlar som någon gång varit utgivna hos En bok för alla (formgivare Paulin Elm, affischen finns bifogad). Varje dag under hela mässan kan man komma till vår monter och tävla om fina priser – tävlingen handlar om våra första 40 år och vinnare dras varje dag!

Vår utgivning har under jubileumsåret haft ett genomgående tema om vikten av att bry sig om och ta hand om varandra. Vi har också gett ut flera viktiga böcker om vår historia och vår samtid som fått fina och efterlängtade mottaganden.

Tveka inte att höra av er med frågor eller för mer information,
www.enbokforalla.se / info@ebfa.se / 08 545 222 40

Eja Embretsson, Förlagschef, vd
eja.embretsson@ebfa.se / mobil: 070-422 76 65

 


 

Stockholm 2016-03-07
Som PDF

En bok för alla fyller 40 år
En bok för alla har i 40 år jobbat med att göra läsning och böcker tillgängligt för alla. Under jubileumsåret riktar En bok för alla särskilt fokus på att nå utsatta grupper och nyanlända flyktingar.

– Vårt arbete med att öka tillgången på böcker och läsning har aldrig varit mer aktuellt . Det motiverar oss att jobba hårdare och tänka nytt för att nå de grupper som behöver läsningen allra mest just nu, säger Eja Embretsson, förlagschef på En bok för alla.

Under jubileumsåret kommer En bok för alla medverka i Läsa för integration, ett projekt startat av Assyriska föreningens kvinnosektion, som vänder sig till nyanlända barn och vuxna. Förlaget har också tillsammans med Bokspindeln och Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm, precis startat upp Letterbox club, ett projekt som riktar sig till barn i utsatta livssituationer. Årets bokutgivning tar också fasta på den oroliga världen och böckerna har en gemensam nämnare i att de sprider budskapet om hur viktigt det är att ta hand om varandra.

– Grundtanken är samma nu som när vi startade för 40 år sedan – vi vill att alla ska få sin läslust väckt. Våra böcker ska vara billiga och tillgängliga. Men även om grundtanken är densamma så har vi förändrats under dessa 40 år, i takt med tiden. Vi sitter på 40 år av erfarenhet och kunskap nu och eftersom vi har en liten, snabbfotad organisation, kan vi låta de läsfrämjande projekten styra. Vi lägger mycket av vår tid på att hitta och söka upp projekt som vi gillar och tror kommer få fler barn och unga att läsa, säger Eja Embretsson, Förlagschef på En bok för alla.

En bok för alla arrangerar även seminarier om läsning och litteratur. Den 21 april kan du lyssna på Ebba Witt Brattström, Stefan Jonsson, Qaisar Mahmood, Kristin Hallberg deltar och moderator Adam Svanell om litteraturkanon på ABF-huset i Stockholm.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Eja Embretsson, Förlagschef, vd
eja.embretsson@ebfa.se
tel: 08-545 222 44 mobil: 070-422 76 65

En bok för alla ger ut bra böcker till låga priser för barn och unga samt arbetar aktivt med läsfrämjande projekt. Böckerna väljs ut i samråd med en referensgrupp bestående av författare, kritiker och bibliotekarier för att hålla fokus på kvalitet och aktualitet. Förlaget är ett ideellt aktiebolag som investerar all eventuell vinst i att hålla bokpriserna låga och för läsfrämjande verksamhet.