Boktips för alla åldrar!

Klicka på omslagen för mer info om böckerna.

EBFA OMSLAG Prickens resa.indd   Trolleri med liten Skär

Dessa två små böcker passar utmärkt för de allra minsta!

Prickens resa och Trolleri med liten Skär har båda viljestarka och kluriga karaktärer som är lätta att älska.

du-hor-inte-hit-beiron  De nya flodhästarna

För de lite äldre barnen är dessa två böcker härliga samtidigt som de resonerar kring svåra frågor.

De nya flodhästarna är en varm historia om varför det är svårt med främlingar och Du hör inte hit, Beiron är en färgsprakande jakt efter den egna identiteten.

Snurran på förskolan   Simsalabims stockholms ABC

Att lära sig alfabetet och att samsas på förskolan är något alla måste hantera någon gång.

I Snurran på förskolan bråkar Snurran och Saltis om ALLT, men de kan inte komma ihåg varför. Simsalabims Stockholms ABC är en vacker och inspirerande ABC-bok där vi får gå på upptäcksfärd i vår huvudstad.

 

Den långa resan till Amerika      den-fasansfulla-brannaren   tonje-liten

När du kan läsa själv eller vill läsa högt tillsammans är dessa tre fartfyllda historier bra!

Den långa resan till Amerika är en spännande, lättläst bok med färgillustrationer om vår egen historia. Den fasansfulla Brännaren är en helgalen och kul superhjältehistoria av Frida Nilsson som bland annat skrivit Ishavspirater. Tonje och det hemliga brevet är en fantastiskt fin vänskapshistoria om den starka, farttokiga  och snälla Tonje.

den-stora-spokraddningen   OMSLAG Den osynliga HELA.indd

Bokslukaråldern är ju fantastisk, här är två spännande böcker att försvinna in i!

Den stora spökräddningen är en av Harry Potters föregångare, Rick ska hjälpa Englands spöken att hitta nya bostäder när alla slott och gårdar tas över av det moderna samhället. Den osynliga är en riktig mysrysare, Elvira har en känsla av att någon annan bor i hennes rum om dagarna…

den-absolut-sanna-historien-om-mitt-liv-som-halvtidsindian    tva-eller-tre-saker-jag-glomde-beratta-for-dig-liten    liten

Tonåringarna läser gärna eller kanske helst inte. Men här är några boktips som brukar gå hem i båda läger!

Den absolut sanna historien om mitt liv som halvtidsindian är en oerhört rolig och gripande berättelse i dagboksformat, baserad på en sann historia – får den mest läsovillige att skratta högt och bläddra vidare! Två eller tre saker jag glömde berätta för dig är ett high school-drama av en av världens mest älskade författare! Och Kärlek och uppror är den klassiska första diktsamlingen som fått tusentals och åter tusentals att upptäcka poesin.