Poesiantologi till skolor

Omslagsillustration: Sofia Falkenhem

Hur känns det att stå högst upp på toppen av ett berg och blicka ned i den djupaste dalen? Vad tänker snögubben när den smälter? Är det skönare att vara arg än att vara ledsen? Dikter är ett universellt språk som kan beröra allt mellan himmel och jord: fotboll, kärlek, rädsla, döden, livet, mat, en trasig tallrik, ett skeppsbrott och miljoner år.

I antologin En bro av poesi tolkas dikter ur den svenska litteraturskatten av samtida illustratörer. Orden och bilderna lyfter poesin till nya höjder tillsammans med bokens samtalsfrågor. Varenda dikt kan bli till din egen lysande stjärna i poesins enorma universum. Tack vare Svenska Akademien kommer alla barn som börjar i förskoleklass hösten 2021 få boken att ta med sig hem, och dessutom kommer varje skola med förskoleklass att få ett antal exemplar att använda i undervisningen i årskurs 1–3.

”Svenska Akademien ger ut den här boken för att sprida glädjen att läsa och skriva. Gustav den tredje grundade Svenska Akademien år 1786 för att stödja språket och litteraturen, och den här boken tycker vi är ett riktigt bra sätt!” //Mats Malm

Läs mer om Akademiens arbete här. 

Läs mer om innehåll och upphovspersoner här.