Högläsning för både stora och små (och mittemellan!)

När mörkret faller på och du förhoppningsvis har några dagar ledigt är det mysigt att läsa högt tillsammans. Vi har böcker som passar både stora, små och mittemellan. Man blir aldrig för gammal för högläsning!

I väntan på julen är en riktig högläsningspärla om tomtar, pepparkakor, julbockar och adventsljus!Ulf Nilsson har valt ut sina fyra bästa berättelser om jul och juletid. Pepparkaksbak, småtomtar som kommer fram om natten, gammelfarmödrar som vill säga adjö och levande julbockar ryms alla i den här mysiga högläsningsboken för hela familjen. Julkänslan illustreras med unika färgbilder av Katarina Strömgård, Alexander Jansson, Emma Ganslandt och Anna Sandler.

Mysterium för utomjordingar handlar om Humlan, som ska bli detektiv när hon blir stor. Hon behöver bara läsa ett par sidor i en mysteriebok för att veta vem som är boven. Men när hon ska lösa sitt första fall i verkligheten blir det svårare. Särskilt när den enda misstänkta visar sig vara – hon själv! Och så är det ju det här med utomjordingarna som hon måste förklara precis allting för… Rose Lagercrantz har skrivit massor med barnböcker, och speciellt känd är hon för bokserierna om Dunne och Metteborg. Det här är hennes första mysteriebok – och en väldigt speciell sådan. Rebecka Lagercrantz har gjort alla bilder.

Hjältar och monster på himlavalvet är en älskade barnboksklassiker som fängslar och fascinerar läsare i alla åldrar. Nu finns den äntligen i en vacker och efterlängtad nyutgåva! En mörk augustikväll står de tre syskonen och deras morbror och tittar upp mot stjärnhimlen. Morbror Martin börjar berätta om stjärnbilderna, och berättelserna tar med barnen på en hisnande resa till det antika Greklands mystiska värld.