En bro av poesi

Storsatsning på poesi för unga

En av förlaget En bok för allas absolut mest kända och älskade böcker är diktantologin ”Kärlek och uppror” från 1989. Ingen bok är nog mer läst, tummad eller uppblött av tårar än just den.

Nu, drygt 30 år senare är det dags igen …

I samarbete med Svenska Akademien ger En bok för alla ut diktantologin En bro av poesi. Med hjälp Skolverket kommer boken att delas ut gratis till alla barn som börjar i förskoleklass hösten 2021. Självklart kommer den även finnas tillgänglig att köpa som vanligt för alla som vill.

Idén till boken kommer från Ann Boglind (f.d. lektor i svenskämnets didaktik vid Göteborgs universitet) och Anna Nordlund (docent i litteraturvetenskap och lektor i didaktik vid Uppsala universitet) vilka även står för dikturvalet. Antologin innehåller svenska dikter från 1600-talet och fram till idag. Den här gången är målgruppen barn i åldern 6-9 år.

Femton av samtidens mest framstående illustratörer kommer att tolka lyrikskatten med hjälp av sin konst och det färdiga resultatet får världen beskåda hösten 2021.

Väntan kommer att bli svår, men du kan dämpa din längtan en smula genom att ta del av lite förhandsinformation via länkarna här nedanför.

Vi har aldrig tidigare sett fram emot hösten så här mycket!

Läs redaktörernas presentation av boken här.

Medverkande poeter.

Medverkande illustratörer.