En bok för alla söker en mångsidig och självständig förlagskoordinator

En bok för alla älskar böcker, främjar läsning och presenterar varje år ungefär 25 återutgivna kvalitetstitlar och egengjorda antologier för barn och unga. Vi driver även läsfrämjande projekt i samarbete med olika aktörer. Vill du vara med?

Eftersom redaktionen bara består av två personer (förlagschef och förlagskoordinator) innehåller rollen delar av alla arbetsuppgifter som förekommer på ett förlag: titelurval, redaktörsarbete, projektledarskap, produktion och kommunikation osv. Även ansvar för kontakt med formgivare och tryckerier ingår.

Tjänsten ställer krav på ett stort mått av självständighet, ansvar, noggrannhet och flexibilitet. Den kräver också mycket god språkkänsla och stilistisk förmåga.

Du som söker ska ha relevant utbildning och erfarenhet av arbete på förlag eller annat arbete med relevans för tjänsten. Erfarenhet av läsfrämjande arbete och goda kunskaper om barn- och ungdomslitteratur är meriterande. Det finns stora möjligheter att vara med och påverka hur tjänsten ska utformas.

Vi delar lokaler med Piratförlaget, Lilla Piratförlaget och Alfabeta Bokförlag och sitter i vackra, nyrenoverade lokaler på Kaptensgatan i Stockholm.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och provanställning tillämpas.

För att söka tjänsten eller ställa frågor, kontakta Elin Lucassi tf förlagschef, på [email protected] eller 010-333 05 89. Sista ansökningsdag är 15 december, men vänta inte med din ansökan. Vi behandlar ansökningar och träffar kandidater fortlöpande.