Vill du jobba hos oss?

Vill du jobba hos oss?

Mångsidig och självständig redaktör/projektledare sökes till En bok för alla!

En bok för alla älskar böcker, främjar läsning och presenterar varje år ungefär 25 återutgivna kvalitetstitlar, främst för barn och unga.

Vår redaktör Karin går vidare mot nya utmaningar och vi söker nu en ny redaktör/projektledare som brinner för böcker och läsfrämjande.

Eftersom redaktionen bara består av två personer (förlagschef/VD och redaktör) innehåller rollen delar av alla arbetsuppgifter som förekommer på ett förlag: titelurval, redaktörsarbete, projektledarskap, produktion, kommunikation, försäljning, marknad, PR, kundtjänst och arbete med läsfrämjandeprojekt.

Tjänsten ställer krav på ett stort mått av självständighet, ansvar, noggrannhet och flexibilitet och ger möjlighet att själv vara med och utforma innehållet i tjänsten. Den kräver också mycket god språkkänsla och stilistisk förmåga.

Du som söker ska ha högskoleutbildning och erfarenhet av arbete på förlag eller av annat redaktionellt arbete. Erfarenhet av läsfrämjande arbete och goda kunskaper om barn- och ungdomslitteratur är meriterande.

Tillträde i augusti eller efter överenskommelse.

Vi delar lokaler med Alfabeta, Ordfront och Galago och sitter vid Mosebacke i Stockholm.

För att söka tjänsten eller ställa frågor, kontakta Marie Carlsson, tf förlagschef/VD: marie.carlsson@ebfa.se eller 0703-119903. Sista ansökningsdag är 31 maj.